Google Places για Επιχειρήσεις

Από τις 2 Απριλίου υπήρξαν αναφορές ότι το Google Local ξεδιπλώνει ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον εργασίας για το Google Places για Επιχειρήσεις που θα αντικαταστήσει το σημερινό ταμπλό – dashboard. Η εγκατάσταση είναι σταδιακή και έχει διατεθεί αρχικά σε ένα μικρό αριθμό των αμερικανικών επιχειρήσεων όπως πρόσφατα ισχυρίστηκε μέσω του G+ η ομάδα του Google Places.

Πάνω στο εγγύς μέλλον η εγκατάσταση θα επιταχυνθεί για να περιλάβει όλες τις ΗΠΑ. Η διεθνής εγκατάσταση θα συνεχιστεί σε όλες τις 136 χώρες που σήμερα έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή. Ο ακριβής χρόνος της εγκατάστασης δεν έχει γίνει γνωστός.

Η ενημέρωση είναι ένα ακόμη βήμα προς την σύμπτυξη των Google Local και Google Plus.

Όταν σε ένα λογαριασμό περάσει η ενημέρωση ο λογαριασμός αυτόματα ανακατευθύνεται στο νέο dashboard. Εάν ο λογαριασμός έχει ένα λογαριασμό Plus θα εμφανιστεί αυτόματα η δυνατότητα να επεξεργαστείτε τη Google+ σελίδα μέσα από το περιβάλλον εργασίας. Αλλά ένα προφίλ G+ δεν απαιτείται για να αλληλεπιδρά ο χρήστης με το προφίλ επιχειρήσεων. Το μόνο που χρειάζεται είναι το υφιστάμενο Google ID/ e-mail. Η επιχείρηση θα πρέπει να αποκτήσει ένα ξεχωριστό προφίλ G+ αν θέλει να προσθέσει τα πρόσθετα χαρακτηριστικά (κοινωνικά δίκτυα, βίντεο, κλπ) της πλήρους G+ Τοπικής σελίδας.

Όταν η ενημέρωση ολοκληρωθεί, θα υπάρχουν μόνο δύο είδη τοπικών σελίδων: επαληθευμένες και ανεπιβεβαίωτες. Κάθε επιχείρηση μπορεί να αποφασίσει αν χρειάζεται την προσθήκη των κοινωνικών δικτύων και του βίντεο ή όχι.

Η Google έχει επισημάνει ότι οι σκοποί αυτής της εγκατάσταση είναι να αντιμετωπίσει τα ζητήματα ευχρηστίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την άποψη του περιβάλλοντος εργαδίας (UI), να αυξήσει τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, να προσφέρει καλύτερες ειδοποιήσεις, λιγότερα ζητήματα για την ακεραιότητα των δεδομένων και βελτιωμένη ενοποίηση με άλλα προϊόντα της Google.

Το προϊόν θα διατηρήσει το τρέχων όνομα Places for Business αν και είναι πραγματικά περισσότερο ένα Google Plus lite παρά ένα Google Places ισοδύναμο.

No Comments

Post A Comment