Google quick view

Quick View, νέα λειτουργία για κινητά από την Google

Ανακοινώθηκε νέα δοκιμαστική λειτουργία από το επίσημο blog της Google με την ονομασία Quick View που επιταχύνει τις αναζητήσεις από κινητό στο διαδίκτυο, με την εισαγωγή των επεκτάσιμων sitelinks και των εικόνων Quick View.

Η λειτουργία προσφέρει γρήγορη εύρεση πληροφοριών από το κινητό σας χάρη στη νέα λειτουργία που δημοσιεύεται σήμερα. Ουσιαστικά παρουσιάζεται για κινητά η λειτουργία που είχε ήδη παρουσιαστεί για συμβατικούς υπολογιστές. Στο παράδειγμα που αναφέρουν στην επίσημη ανακοίνωση ας υποθέσουμε ότι προσπαθείτε να βρείτε σχόλια για τις ταινίες που παίζονται σήμερα στις αίθουσες από το κινητό σας. Αντί να χρειάζεται να πλοήγηθείτε στην τυχαία ιστοσελίδα, ας πούμε το site Rotten Tomatoes για να βρείτε αυτά τα σχόλια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Quick View σύνδεσμο κάτω από το Rotten Tomatoes αποτέλεσμα αναζήτησης  για να δείτε άμεσα στη σελίδα που θέλετε. Τέτοιοι σύνδεσμοι θα εμφανιστούν για πολλές ιστοσελίδες.

Η Google λέει ότι αυτό είναι ένα πειραματικό έργο, το οποίο κάνει το περιεχόμενο στα κινητά να εμφανίζεται σε περίπου 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Μερικές ανατηζητήσεις περιλαμβάνουν ένα μπλέ σύνδεσμο”Quick view”  στη δεξιά πλευρά των αποτελεσμάτων. Για να δείτε ένα παράδειγμα, αν μαθαίνετε πόκερ και θέλετε ένα γρήγορο μάθημα, κάντε την αναζήτηση [poker hands] στο google.com και κάντε κλικ στο “Quick view” για μια γρήγορη ματιά στην σελίδα της Wikipedia για το πόκερ που εμφανίζεται στα αποτελέσματα. Το Quick View είναι σήμερα ένα πειραματικό σχέδιο και ενεργοποιείται μόνο για τις σελίδες της Wikipedia, όταν κάνετε αναζήτηση στα αγγλικά στο Google.com.

Περισσότερες ιστοσελίδες θα προστεθούν σύντομα καθώς η Google συνεργάζεται επί του θέματος με webmasters. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν αίτηση εδώ για λεπτομέρειες.

More information on: Google blog.

No Comments

Post A Comment