Πως το βίντεο επηρεάζει το σχεδιασμό διακοπών

Η Google ανακοίνωσε ορισμένα ενδιαφέροντα δεδομένα για σχετικά με το σχεδιασμό διακοπών και το YouTube το Νοέμβριο που δείχνουν πως οι καταναλωτές χρησιμοποιούν και αλληλεπιδρούν με τα βίντεο όταν πρόκειται να ψάξουν και να κλείσουν τις διακοπές τους.

Τα δεδομένα προέρχονται από μια μελέτη της Google που έγινε στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού και αποκαλύπτουν πολλούς από τους λόγους οι καταναλωτές παρακολουθούν βίντεο είναι συχνά σχετικοί με τα ταξίδια.

Για παράδειγμα, 27% βλέπουν ωραία ταξιδιωτικά βιντεάκια για να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν λίγο από την πραγματικότητα, 45% για διασκέδαση και έμπνευση και 14% σχετικά με ένα χόμπου που έχουν.

Όταν πρόκειται για διακοπές και ταξίδια, σχεδόν το 50% των ταξιδιωτών χρησιμοποιεί και βλέπει βιντεάκια κάποιας μορφής πριν να κλείσει τις διακοπές του.

  • 65% χρησιμοποιούν βίντεο όταν σκέφτονται να κάνουν ένα ταξίδι
  • 48% όταν σκέφτονται για το είδος του ταξιδιού που θα κάνουν
  • 67% συμβουλεύονται βίντεο όταν διαλέγουν προορισμό
  • 67% όταν διαλέγουν δραστηριότητες σε ένα προορισμό
  • 63% όταν αποφασίζουν για τη διαμονή τους σε ένα προορισμό
  • 26% όταν αποφασίζουν σε ποια ιστοσελίδα θα κλείσουν

Τα νούμερα ανακοινώθηκαν από τον Δρ Bernd Fauser, διευθυντή πωλήσεων της Google Αγλλίας, ο οποίος είπε ότι η έρευνα δείχνει ότι οι ταξιδιώτες δείχνουν αναποφάσιστοι σχετικά με το ποια εταιρεία να διαλέξουν και δύσκολα ξεχωρίζουν ανάμεσα στις προτάσεις διακοπών με άλλο κριτήριο εκτός της τιμής. Πρόσθεσε ότι τα διαδικτυακά βίντεο είναι ιδανική πλατφόρμα για να έρθει κάποιος σε επαφή με τους αγοραστές ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Μεγάλες εταιρείες, με διαφορετικά μπάτζετ, γεύτηκαν την επιτυχία με δικτυακά βίντεο, όπως η  Turkish Airlines με τον ανταγωνισμό στις σέλφι ανάμεσα στους Λάιονελ Μέσι και Κόμπι Μπρίαντ, με πάνω από 143 εκατομύρια εμφανίσεις, ή της KLM με το σκυλί για τα απωλεσθέντα με περισσότερες από 21 εκατομμύρια εμφανίσεις. Ο Κος Fauser τονίζει ότι:

“Δεν χρειάζονται τεράστια μπάτζετ, αλλά περιεχόμενο με το οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν. Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι καλλιτέχνης, αρκεί να έχει μια καλή ιδέα. Μπορεί έτσι να επικοινωνήσει με πολλούς ανθρώπους μέσα από ένα έντονα συναισθηματικό δίαυλο.”

Επίσης σχετικά με το αν υπάρχει κάποιο μυστικό για τη δημιουργία διαδικτυκών βίντεο, ο κος Fauser είπε ότι το μόνο μυστικό είναι δοκιμές και πειραματισμός και ότι η πλατφόρμα του YouTube το επιτρέπει με πολύ μικρό κόστος.

Τέλος, κάποια δεδομένα σχετικά με τη χρήση του YouTube στην Αγγλία:

  • Το κοινό έφτασε τα δύο τρίτα του πληθυσμού με περίπου 42 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα.
  • Ο μέσος χρόνος θέασης στην πλατφόρμα αυξήθηκε 37% και πλησιάζει πλέον τα 3 λεπτά.
  • Το δίκτυο κερδίζει συνεχών έδαφος έναντι της συμβατικής τηλεθέασης. Το ήμισυ του χρόνου τηλεθέασης στη Μεγάλη Βρετανία είναι στο διαδίκτυο.
  • Όλες οι ηλικίες αλληλεπιδρούν με τα βίντεο με την ηλικία των 55+ να είναι το δεύτερο γκρούπ με 20% μετά το γκρούπ των 25 έως 34 με 21%.

Ο κος Fauser μιλούσε σε ένα σεμινάριο κατά τη διάρκεια του World Travel Market.

Σχετικά με τον αρθρογράφο, τη Marinet και την Cosmores

Ο Αλέξανδρος Δαμίγος είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Marinet και συνιδρυτής της Cosmores. Πρόκειται για τη πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που από το 2002 παρέχει υπηρεσίες στον τουρισμό και διαθέτει μια ολοκληρωμένη λύση προώθησης και διαχείρισης κρατήσεων προσφέροντας τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας, το booking engine, τον channel manager και την ηλεκτρονική προώθηση ενός ξενοδοχείου.

Η Marinet πρωτοστατεί στο χώρο της φιλοξενίας και προσφέρει υπηρεσίες ηλεκτρονικής προώθησης και μάρκετινγκ, διαχείριση social media και διασπορά τουριστικού προϊόντος σε περισσότερα από 600 ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Marinet στο τηλέφωνο (+30) 210 4101130 ή από την φόρμα επικοινωνίας: Φόρμα επικοινωνίας με την Marinet ΕΠΕ.

No Comments

Post A Comment